Eseménynaptár
« < Május 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. május 23., csütörtök

Dezső napja van

2009. november 21.

Évzáró találkozó összekötve egy forraltborozással. Ismétlés a Vagon Sörözőben! Találkozzunk 2009. december 1-én kedden 19.30-kor.

(Bp. Városligeti Krt. 11., a Közlekedési Múzeum mellett)

 

2009. november 14.

Legutóbbi talákozónkat a Vagon Sörözőben tartottuk. Az őszi betegségek, a munkahelyi hajtás miatt ezúttal a szokásosnál kisebb létszámban gyűltünk össze. Ez nem szegte kedvünket, ismét jót ötleteltünk.

 

A legfontosabb napirendi pontunk az öltözőszekrény témája volt. Péter árajánlatot szerzett egy hat személyes, pénzbedobós, számkódos zárható szekrényre. Ennek telepítése megközelíti a 200 ezer Ft-ot, vagyis az egyesület anyagi lehetőségeihez képest elég komoly beruházásról van szó. Viszont a cél nem lehetetlen! Amennyiben találunk a Városliget környékén olyan intézményt, amely lehetőséget biztosítana a szekrény biztonságos elhelyezésére, az önkormányzat beszállna az önrészbe, egyesületként komoly esélyekkel indulhatunk pályázati pénzért. Az EU imádja az ilyen összefogásokat. (Ha szabad egy szubjektívet: én is:)

 

Felmerült, hogy a szekrényt próbáljuk elhelyezni esetleg a Földalatti területén, de ezt végül több okból elvetettük.

 

Ismét szóba került, hogy a Városliget közvetlen környezetében lévő közintézményekkel sorban fel kellene venni a kapcsolatot, hátha találunk közös érdekeket. Következő feladatként a Széchenyi Fürdőt határoztuk meg. Talán látnak abban fantáziát, hogy a ligeti futók számára bevezessenek néhány szolgáltatást jutányos áron. Ilyen lehet az öltöző használat, a zuhany használat.

 

2009. október 29.

Október 20-án már második alkalommal találkoztak a ligetkörösök, ezúttal a Thököly Étteremben. Zsóka ismertette velünk az alapszabály javasolt szövegét. A résztvevők megállapíthatták, hogy a jogi szöveg tartalmilag megegyezik az első találkozónkon megbeszéltekkel. Következő lépés ezen a területen a bírósági bejegyzés, vagyis hamarosan a törvény szemében is egyesület leszünk. Aki szeretne csatlakozni az alapító tagokhoz, most még megteheti!

 

Az első találkozón fontos célként jelöltük meg, hogy javítsunk a Városligetben a sportolás előtti és utáni átöltözés feltételein. Ebben az évszakban különösen aktuális a téma. Anna tagtársunk elmondta, hogy mit derített ki a jelenlegi állapotokról. A Petőfi Csarnok naponta 9.00 és 19.00 között várja a látogatókat. Ide szabadon be lehet menni, használni lehet a mosdót, a csomagok elhelyezésére egy fogas áll rendelkezésre, de sajnos ez nem őrzött. Másik lehetőség a műfüves pálya melletti kis ház. Itt két öltöző van, ezek zárhatóak, de igazából a pályán játszó focistákat szolgálják ki, vagyis a futók számára ez sem ideális. Mosakodási lehetőség azonban itt is van. Sajnos ez a létesítmény a téli hónapokban zárva tart. Összeségében megállapítottuk, hogy van mit tenni az öltözők és mosdók területén. Következő lépésként azt a célt határoztuk meg, hogy felkutassunk pénzbedobós öltözőszekrényeket, amiket esetleg később el lehetne helyezni egyes Városligeti létesítményekben. Továbbá Attila a mobil WC telepítésének néz utána.

 

Szilviusz tagtársunk egy új honlap tervvel érkezett. Illetve mindjárt többel is. Az új honlap tartalmilag, szerkezetileg és megjelenésében is korszerűbb lesz a jelenleginél. Terveink szerint hamarosan be is üzemeljük.

 

A jó hír tehát: MŰKÖDÜNK! Hogy Pétert idézzem: "Legyen a Liget a második Sziget!". Ha szeretnétek tudni ki is a fent említett Zsóka, Anna, Szilviusz, Attila és Péter, várunk Titeket a következő találkozón!

 

2009. október 7.

Ligetkör a Facebook-on is!

Keresd meg a Ligetkör csoportot a Facebook-on, és csatlakozz!

http://www.facebook.com/group.php?gid=133615824639

 
További cikkeink...
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés