Eseménynaptár
« < Január 2018 > »
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2018. január 23., kedd

Zelma és Rajmund napja van

T-Home Vivicittá Városvédő Futás Budapesten

 

2010. április 18-án 25. alkalommal kerül megrendezésre a Vivicittá városvédő futóverseny. Bővebb tájékoztatást találsz ezen a helyen: Vivicittá.

A Ligetkör lelkes támogatói is részt fognak venni a futás különböző távjain. A rendezvényt megtörve 12 órakor tartunk egy rövid baráti, támogatói és toborzói összejövetelt.

Ha te is szeretnéd, hogy még jobb körülmények legyenek a Városligetben való sportoláshoz, akkor sok szeretettel várunk téged és barátaidat. Részletek>>>

 

 

Futás Pozsonyban

Március 28-án Pozsonyban jártam, félmaratont futottam. Amit itt várt: egy hangulatos verseny, alacsony, 16 eurós nevezési díjjal.

Közismert, hogy Pozsony hosszú ideig Magyarország fővárosa volt. 11 királyunkat koronázták a Szent Márton székesegyházban, és természetesen számos más magyar vonatkozású épülettel is találkozhatunk itt. A lakosság 4%-a ma is magyar nemzetiségű. Tapasztalatom, és helyi magyar beszámolója szerint legalább kétszer annyian vannak azok, akik beszélnek magyarul, de már nem olyan erős a magyar identitásuk, hogy népszámláláskor magyarnak vallják magukat. Jellemző ok, hogy vegyes nemzetiségű családból származnak.

Pozsony Maraton 2010,   Rajt előtt a régi Nemzeti Színháznál

Kevésbé közismert, hogy a város milyen dinamikus fejlődésen ment át az elmúlt 5 évben. A Pozsony jelképének számító vár teljes felújítása csaknem befejeződött, számos új, modern épülettel találkozhatunk, a történelmi belvárost döbbenetesen jó állapotba hozták. Nagyon hangulatos itt sétálni, de tegyük hozzá, egy félmilliós városról van szó, Budapest vagy a közeli Bécs nagyvárosi pompáját ne várjuk.

Utóbbi érezhető volt a versenyen is, inkább egy kisvárosi eseményre emlékeztetett. Az első 5 km a történelmi belvárost járta körbe, de ezután hamar Közép-Európa egyik legnagyobb lakótelepén találtuk magunkat. Az útvonal a panelházak mellett haladt tovább, lényegében megkerültük a város déli részét. Visszaúton a Duna töltésén haladt a mezőny, ami a szagok miatt nem volt kifejezetten kellemes. Közvetlenül a szennyvíztisztító telep mellett kellett elfutnunk...

Itt még jókedvvel ment a futás

A rajt és a befutó a régi Nemzeti Színház előtt volt. A szokásos cél csomag átvétele kicsit szervezetlennek tűnt, mindenért külön kellett sorban állni. Utóbbi, ill. a tény, hogy az útvonal nagy része a prérin haladt magyarázta, hogy miért nem mernek magasabb nevezési díjat kérni ezért a versenyért.

Összességében mégis szívesen ajánlom a versenyt mindenkinek. Kedves a fogadtatás, alacsony az ár, Pozsony pedig megér egy hétvégét. A szállást érdemes Mosonmagyaróváron keresni, jóval olcsóbb, és mindössze fél óra távolság. Az autót érdemes a Novy Most déli oldalán található ingyenes parkolóban hagyni, igazán rövid séta innen a belváros.

Ami az én eredményemet illeti, sikerült egyéni legjobbat futni. Időt inkább nem írok, mert még nem olyan jó, hogy dicsekedni lehessen vele. Maradjunk annyiban, hogy a mezőny ötödét megelőztem, de van még hova fejlődni.

Kis József, Nagy Zsolt, Pozsony Maraton, Bratislava

 

 

Tél tábornok csatát vesztett a városligeti futók ellen

Az elmúlt nap során újabb centikkel vastagodott a hótakaró a Városligetben. Bevallom, én télen a futópadot részesítem előnyben, ezért irigykedve néztem ahogy a fanatikusok péntek este még vígan közlekedtek a megszokott futópályán. Azonban abban nem hittem, hogy a friss hó ellenére vasárnap délben hasonlót tapasztalok, és több futóval is fogok majd találkozni ugyanott.

Futó a Városligetben télen

A látvány meghozta a kedvemet nekem is a hóban futáshoz. Ha a fenti kép ehhez nem elég, továbbiak láthatóak az Érdekességek menüben.


 

 

Évnyitó találkozó

2010. január 26-án kedden tartjuk idei első találkozónkat. A helyszín ismét új: Bobek Café, Kazinczy utca 53. Az esemény célja, hogy meghatározzuk  2010-es programtervünket. Jelezd részvételi szándékod a Facebook-on! Várunk!

Ha személyesen nem tudsz részt venni, de nem szeretnél kimaradni a közös döntésekből, küldd el ötleted emaiben, vagy írd le a fórumon.

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés