Eseménynaptár
« < Május 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. május 23., csütörtök

Dezső napja van

Gyorsító edzés a Városliget körül

Lassan vége az idei futószezonnak, de zárásként egy egyéni legjobb idő elérésére kiváló lehetőséget nyújt a 7. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton. Lehet indulni 7 km, 10,5 km, 14 km, vagy 21 km-es távon, két nap alatt akár egy maratoni táv is összejöhet ebből. November 20-ig van még idő javítani a versenytempót, adok néhány tippet, hogy a Vársoliget környékén hol találunk ehhez megfelelő edzőpályát. Rövid cikk a Ligetkör blogon.

 

SPAR Maraton ligetkörös indulókkal

2010. szeptember 26-án már 25. alkalommal rajtolt el a Budapest Maraton mezőnye - természetesen ligetkörös indulóval is. A szervezés kiváló volt, amiben nyilván szerepet játszik a fő támogató, a SPAR elkötelezettsége. Nagy dolog, ha egy rendező olyan partnerre lel, aki kiszámíthatóságot és így biztonságot nyújt.

SPAR Maraton 2010, rakpart

Ádáz időjárási körülményekkel megküzdve és hihetetlenül lelkes támogatás mellett fogytak a kilométerek. A viharos szél, és az újra és újra eleredő eső a szurkolókból tiszteletet, a sportolókból pedig a "csak azért is" érzését váltotta ki. Nekem egyszerűen ez volt életem versenye. No nem csak azért, mert először futottam 30 kilométert, hanem mert ilyen eufóriát még sosem éreztem a célban. Ehhez biztosan hozzájárult az az érzés, amit akkor fogott el, amikor megérkeztem az Országház előtti 30 kilométeres rajthoz.. Döbbenetes látvány volt a sok futó az esőben. Aztán következett a verseny olyan szakaszokkal, ahol a mezőny eleje már velünk szemben haladt. Ilyenkor mindenki kereste az ismerős arcokat, és néhány percenként garantáltan elhangzott egy "Szevasz Józsi!" vagy hasonló. Ennél már csak az volt különlegesebb, amikor a pálya széléről azt hallottam: "Hajrá Ligetkör!".

A legkeményebb szakasz a verseny utolsó szakaszában várt ránk: a pesti rakpart északnak tartva. Olyan érzés volt az eső, mintha jeges hófúvásban futottunk volna. Ahogy a mondás tartja: amibe nem halsz bele, attól csak erősebb leszel. Ez tartott minket életben. És persze az, hogy innen már közel volt a cél. A közel persze relatív, hiszen volt az azért még 6-8 km. Viszont a ligetkörösök túlélték, így azon a napon kicsit erősebbek lettünk. Külön elismerés Kiss Györgyinek, aki élete első maratonját teljesítette.

Persze a semmihez nem hasonlítható hangulat átéléshez nem kell 42 kilométert futni! Mindenkit bátorítok, csatlakozzon akkor is, ha csak 7 vagy 3 km-en indul. Higgyétek el: nem a távolság, nem az eredmény, az élmény a lényeg!

 

 

Zseblámpás futás: mostantól hagyomány

Tegnap óta érzem igazán, hogy az egyesület önálló életre kelt. Egy hónapja tartottuk a második zseblámpás futásunkat. Az előkészítés tökéletes volt: időben meghirdettük, csoportesemény hoztunk létre a facebook-on, sajtóközleményt adtunk ki, az eseményt számos sajtóorgánum népszerűsítette. Még egy rádió interjú is készült a témában. A futás olyan jó hangulatú volt, hogy a végén népes tábor kezdeményezte, legyen ez rendszeres. Minden hónap első péntekén zseblámpás futás!

Rövid film a HUNRUN-tól

Eltelt négy hét, közeledett az október 1-i péntek. A megelőző napokban sokat agyaltam, hogy azért minden hónapban nem lehet akkora hírt csinálni a kezdeményezésünkből, mint szeptemberben. Ráadásul pesszimistává váltam azzal kapcsolatban, hogy havi rendszerességgel hány ember fog megjelenni a Közlekedési Múzeum előtti gyülekezőn. Aztán jött egy üzenet a Facebook-on: "Na mi lesz? Nem hirdeted meg???" Akkor már éreztem, az egyesület kezd felnőni, a tagok cselekedni akarnak. Ez már nem csak néhány lelkes aktivista, kezdünk valódi civil szervezetté válni. Olyan állampolgárok csoportjává, akik nem csak vágynak valamire, hanem tesznek is érte.

A futás ezúttal is nagyon hangulatosra sikeredett, még ha a létszám szerényebb is volt a korábbinál. Az azonban egyértelművé vált, hogy a városligeti zseblámpás futás mostantól nem csak gerilla marketing. Mostantól hagyomány!

Következő zseblámpás futás 2010. november 5-én pénteken 20.00-kor. Gyülekező a Közlekedési Múzeum főbejárata előtt.

 

 

Kell egy csapat - vagy több

"Szeptember 26-án, vasárnap a futóké lesz a főszerep Budapesten.
A mezőny hatalmas, közel tizenötezren húznak futócipőt ezen a napon."

Így indul a 25. SPAR Budapest Maraton bevezetője. Természetesen ebből a Ligetkör sem szeretne kimaradni. Néhányan már leadtuk a nevezést, de az utolsó pillanatban szeretnénk még egy csapatot is összehozni az Ekiden váltóra. Aki szívesen csatlakozna, forduljon Vincze Viktor tagtársunkhoz. Elérhető a Facebookon, de az egyesületi email is egy lehetséges út hozzá.

A találkozási pont ezúttal is legyen a Washington szobor, lassan mindenki megtanulja, hol is van ez :)

Minden indulónak sok sikert kívánok a vasárnapi versenyen!

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés