Eseménynaptár
« < Augusztus 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. augusztus 21., szerda

Sámuel és Hajna napja van

Ajánló


Futókör ajánló

A javasolt városligeti futókör néhány 10 m pontossággal 3 km hosszú. Kiváló egy laza futáshoz, de hosszabb edzésre is alkalmas, hiszen több kör után sem válik unalmassá.

Az A és D pontok között lényegében végig választhatjuk a kitaposott utat az aszfalt helyett, tehát kemény talajon nagyon keveset kell futni. Az útvonal viszonylag messze halad a forgalmasabb utaktól, sokszor teljesen elfeledkezhetünk arról, hogy egy nagyváros közepén vagyunk. Igazából egyetlen szakasz van csak, ahol zavaróan közel kerülünk a forgalomhoz. A Közlekedési Múzemtól a Stefánia irányába haladva egy-két percre kénytelenek vagyunk együtt élni az Ajtósi Dürer soron száguldozó autók zajával. Hosszabb távon szerencsés lenne, ha olyan növényzetet telepítenének ide, ami jobban távol tartja ezeket a hangokat a Liget nyugalmától.

 

A javasolt útvonal nagy részben akár sötétedés után is biztonságos - közbiztonsági és sérülésveszélyességi szempontból egyaránt - hiszen sok helyütt van közvilágítás. Sajnos ebből a szempontból kritikus pont a pirossal jelzett szakasz, amit a 4-es szám jelöl. A Városligeti körút Közlekedési Múzeum és Olof Palme sétány közötti szakaszán még beszűrődő fény sincs éjszaka. Jó lenne, ha mielőbb kiépülne itt a közvilágítás. A tervezett városligeti futópálya megoldást fog jelenteni erre a problémára.

A C ponttól választhatjuk a kékkel jelzett irányt is. Itt viszonylag keskenyebb sétautakon haladunk, ami kicsit változatosabbá teheti a futást.

A képen számokkal jelöltünk néhány ivókutat is. Tavasztól kora őszig vehetjük igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A 2-es számmal jelölt kutat a közeli focipályák látogatói szerint gyakran elzárják a nyári hétvégéken, legalábbis akadozik a működése. Az 1-es és 3-as működése sem garantálható folyamatosan az év során, de a melegebb hónapokban azért jellemzően használható volt mindkettő.

 

Bemutatkozás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyesület elnöke

Nagy Zsolt István vagyok, 1975-ben születtem Zircen. Fiatalságomat ebben a kis bakonyi városban töltöttem, 2003-ban költöztem Budapestre. Házas vagyok, 3 gyermek büszke apukája. Egy multinacionális vállalat magyar érdekeltségénél dolgozom, marketingelek.

Mindig szerettem sportolni, de sohasem tettem ezt versenyszerűen. Míg Zircen éltem, leginkább a biciklizés, a foci és a természetjárás vonzott, aztán az utóbbi 10-15 évben egyre népszerűbbé vált a kocogás. Akkor kezdett komollyá válni az ügy, amikor egy kolléga csapatot szervezett a tavaszi maratoni váltóhoz. Előtte úgy 3 km volt a leghosszabb táv, amit valaha teljesítettem, de azt gondoltam, 6-8 hét alatt simán felkészülök a 7 km-re. Innen aztán nem volt megállás.

A következő évben már 10 km feletti távra is vállalkoztam a bécsi maratoni váltón, aztán jött az első félmaraton, rá egy évre az első 30 km, majd 2011-ben a maraton. Így lett belőlem mára sokszoros félmaratonista, és háromszoros maratoni futó. Vallom, bárki képes erre. Két titka van: (1) el kell kezdeni, (2) nem szabad abbagyni ;)

Istvánmezőn lakom, a Városliget közelében. Legtöbbször ezért a Ligetkört választom a futások helyszínéül.

 

 

 

100 zseblámpa a futópályáért - Városligeti zseblámpás futás májusban

A "Ligetkör" Városligeti Futópályáért Egyesület célja, hogy javuljanak a futás feltételei a Városligetben. Az egyik legfontosabb teendő a közvilágítás fejlesztése, hogy a késői órákban és a téli hónapokban is biztonságosan lehessen sportolni. Ennek a vágyunknak adunk hangot minden hónap első hétfőjén, amikor zseblámpákkal bejárjuk a legsötétebb, a futók által is használt utakat.

Ezúttal arra készülünk, hogy induláskor legalább 100 zseblámpa fénye világítsa meg az éjszakát. Ha pártolod az ügyet, gyere el, és hívd el minél több barátodat is! A megszokott közös kocogáson túl egyéb különlegességgel is készültünk. 20.15-től vendégünk Tóth István, aki 2011-ben megnyerte az Északi-sarki Maratont. Ha érdekel, mi a titka egy ilyen különleges sportsikernek, május 7-én mindenképpen a Városligetben a helyed!

Tóth István, az Északi-sarki Maraton 2011-es győztese

A közös futás programja a szokásos: találkozó a Közlekedési Múzeum főbejárata előtt, ahonnan 21.00-tól közös lassú kocogásra indulunk. Egy Ligetkör kb 3 km hosszú. a tempót a legkényelmesebb futó társunk határozza meg. Gyertek, osszátok meg a közösségi oldalakon, írjatok róla a fórumokon, meséljetek róla minél több helyen!

 

Városligeti Zseblámpás Futások - nyári időszámítás

Ahogy az időjárás egyre kedvezőbbé válik, és ahogy a napnyugta egyre későbbre tolódik, úgy állunk át mi Ligetkörösök is a nyári időszámításra. Több tag és számos pártolónk kezdeményezte, hogy gyakrabban legyenek közös futásaink, így mostantól a hónap közepén is találkozunk. Vagyis a hagyományos hónap első hétfőjét követő futásunk után két héttel ismét összegyűlnek a zseblámpások a Városligetben. Változás továbbá az is, hogy májustól már 21.00-kor indul a csapat. 

Zseblámpás futás

A következő időpontok tehát: április 16. 20.00, május 7. 21.00, május 21. 21.00, június 4. 21.00.

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés