Eseménynaptár
« < Augusztus 2018 > »
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2018. augusztus 18., szombat

Ilona napja van

Ajánló


Futókör ajánló

A javasolt városligeti futókör néhány 10 m pontossággal 3 km hosszú. Kiváló egy laza futáshoz, de hosszabb edzésre is alkalmas, hiszen több kör után sem válik unalmassá.

Az A és D pontok között lényegében végig választhatjuk a kitaposott utat az aszfalt helyett, tehát kemény talajon nagyon keveset kell futni. Az útvonal viszonylag messze halad a forgalmasabb utaktól, sokszor teljesen elfeledkezhetünk arról, hogy egy nagyváros közepén vagyunk. Igazából egyetlen szakasz van csak, ahol zavaróan közel kerülünk a forgalomhoz. A Közlekedési Múzemtól a Stefánia irányába haladva egy-két percre kénytelenek vagyunk együtt élni az Ajtósi Dürer soron száguldozó autók zajával. Hosszabb távon szerencsés lenne, ha olyan növényzetet telepítenének ide, ami jobban távol tartja ezeket a hangokat a Liget nyugalmától.

 

A javasolt útvonal nagy részben akár sötétedés után is biztonságos - közbiztonsági és sérülésveszélyességi szempontból egyaránt - hiszen sok helyütt van közvilágítás. Sajnos ebből a szempontból kritikus pont a pirossal jelzett szakasz, amit a 4-es szám jelöl. A Városligeti körút Közlekedési Múzeum és Olof Palme sétány közötti szakaszán még beszűrődő fény sincs éjszaka. Jó lenne, ha mielőbb kiépülne itt a közvilágítás. A tervezett városligeti futópálya megoldást fog jelenteni erre a problémára.

A C ponttól választhatjuk a kékkel jelzett irányt is. Itt viszonylag keskenyebb sétautakon haladunk, ami kicsit változatosabbá teheti a futást.

A képen számokkal jelöltünk néhány ivókutat is. Tavasztól kora őszig vehetjük igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A 2-es számmal jelölt kutat a közeli focipályák látogatói szerint gyakran elzárják a nyári hétvégéken, legalábbis akadozik a működése. Az 1-es és 3-as működése sem garantálható folyamatosan az év során, de a melegebb hónapokban azért jellemzően használható volt mindkettő.

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés