Eseménynaptár
« < Augusztus 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. augusztus 21., szerda

Sámuel és Hajna napja van

Nincs megállás a Ligetkörben, még télen sem

2012. január 2., sötétedés után. A Városligetben a Közlekedési Múzeum előtt néhány alak. Aztán egyre több. Gyülekeznek. Először csak tizen, majd már huszan. Kik ezek? – gondolja a közeledő rendőrautó vezetője. Lassít, és alaposan szemügyre veszi a körben állokat. Elégedetten nyugtázza, hogy csak a Ligetkör futói készülnek az év első zseblámpás futására.

Valahogy így indult az év a Ligetkör Városligeti Futópályáért Egyesület pártolói számára. Hihetetlen, hogy kevesebb, mint 48 órával az újévi pezsgőzés után már tisztes méretű társaság rótta a köröket Budapest elsőszámú parkjának sötét ösvényein. Talán ez a legfényesebb bizonyítéka, hogy a Ligetkör egyesület két év alatt eljutott odáig, hogy képes rendszeresen megmozgatni az embereket -szó szerint és átvitt értelemben is.

http://ligetkor.hu/images/zseblampas_futas_2012jan_kicsi.jpg

Valóban, egy évvel ezelőtt, amikor a hasonló évindító futáson hárman voltunk összesen, akkor volt némi bizonytalanság, hogy vajon van-e értelme ennek az egésznek. Miért szervezzünk eseményeket, miért dolgozzunk szabadidőnkben egy olyan ügyön, ami igazán nem is fontos rajtunk kívül másoknak? Aztán január végén jött a hír, hogy átadták a Margitszigeten a futópálya új világítását. Talán nekünk is sikerülhet? Ennek reményt adott egy februári telefonos beszélgetés Rátonyi Flórával, a terület önkörmányzati képviselőjével, aki igéretet tett arra, hogy elképzeléseinket eljuttatja a főváros illetékesinek. Mint néhány hónappal később kiderült, ez sikerült.

Tavasszal büszkeséggel töltött el minket, hogy Tóth István - aki egy K&H váltó során magára öltötte már a Ligetkör pólóját – megnyerte az északi-sarki maratont. -32 fokban. Közben a többi városligeti futó sem lustálkodott: laza kocogásoktól részvétel futóversenyekig, és májusban egy jó hír a médiában: a Városliget fejlesztési tervében szerepel egy futópálya is.

Az egyesület történetében igazi áttörést sikerült a nyáron elérni. Jelentősen gyarapodott a hó eleji zseblámpás futások résztvevőinek száma, amivel elértük azt a kritikus tömeget, amikor már az alapítók nélkül sem állna le az élet. Azt gondolom ez alapvető feltétel egy jól működő civil szervezetnél.

Aztán jött az ősz, amikor felvette velünk a kapcsolatot a városligeti futókör előkészítésén dolgozó Réti Attila. Ennek folyatásaként az őszi közgyűlésen vendégünk volt Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sport Ügyosztályának vezetője, akivel módunk volt megosztani elképzeléseinket a tervezett futópályával kapcsolatban. Jó volt szembesülni a ténnyel: a városligeti futópálya már nem csak álom, előlépett projektté. Mindeközben Monostori Zsóka személyében  új alelnököt választottunk.

http://ligetkor.hu/images/reti_attila_magyaraz.jpg 

És jött a decemberi zseblámpás futás a Mikulás jegyében, amikor a futást követő közös teázásról szeinte már úgy kellett hazazavarni az embereket. Majd az évkezdés közel 30 fős létszámmal, ismét teával, és ezúttal közös pezsgőzéssel.

2012 nem lesz könnyebb év, mint az előző. A sikerekért idén is meg kell izzadni – ezt egy futó jól tudja. Jól ismerjük a híradásokból a tényt: a Főváros nem dúskál szabad pénzforrásokban, ilyenkor kicsi a remény, hogy majd pont a futópályára fog jutni. Ne feledjük azonban, hogy két év alatt sikerült elérnünk, hogy a Ligetkört és az általa képviselt célokat komolyan vegyék. Előbb-utóbb meglesz az a futópálya is!

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés