Eseménynaptár
« < Június 2018 > »
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2018. június 22., péntek

Paulina napja van

Csatlakozz a Ligetkörhöz!

Most már két éve annak, hogy néhány lelkes civil egy őszi estén összeült, és elhatározta, hogy megalapítja a Ligetkör egyesületet. Miért jó az, ha egy civil kezdeményezés mögött egy jogi személy, egy bíróságon bejegyzett szervezet áll - teszik fel sokan joggal a kérdést. A válasz nem is olyan egyszerű.

Egy közösségi kezdeményezés komolyságát növeli, ha azt a benne résztvevők szervezett keretek között teszik. A kereteket adja az alapszabály. Itt rögzítjük a tagok jogait, a szervezet célját - mindezeket közgyűlési jóváhagyással. Nem mindegy, egy adott kezdeményezés milyen irányba halad - ezt egy egyesületben a tagok határozzák meg, úgy az alapszabályban, mint ahogy később a működés során is. A közösség céljainak megvalósításához általában pénz is kell, aminek kezeléséhez megint csak kell valamiféle jogi forma. Enélkül a közösség nem fogadhat adományokat, nem indulhat pályázatokon, nem szállhat versenybe az 1% kampányban. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az elkötelezettséget, a közösséghez tartozást mennyire erősíti az, ha ahhoz az aláírásunkat is adjuk. Nem kérdés, kell az egyesületi forma, a közösség erejét pedig legjobban a tagság mérete mutatja meg. Nem meglepő, ha sok döntéshozó ez alapján áll az egyik vagy a másik ügy mellé.

alapszabály

Ma bátran kijelenthetjük, hogy több százan vagyunk, akik támogatjuk a városligeti futópálya ügyét, hiszen csak a Facebook csoportnak 564 tagja van. Fontos azonban, hogy az egyesületi tagság is növekedjen. Ezért ha Te is úgy gondolod, hogy szeretnél részt venni a döntésekben, azok közé akarsz tartozni akik elsők között léphetnek majd a futópályára büszkén azzal a tudattal, hogy annak létrejöttéért ők is tettek valamit, akkor csatlakozz! Töltsd ki a Belépési nyilatkozatot, és hozd magaddal egy zseblámpás futásra, vagy küldd el postán az egyesület székhelyére. Legyél Te is részese valami jónak!

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés