Eseménynaptár
« < Július 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. július 18., csütörtök

Frigyes napja van

Csatlakozz a Ligetkörhöz!

Most már két éve annak, hogy néhány lelkes civil egy őszi estén összeült, és elhatározta, hogy megalapítja a Ligetkör egyesületet. Miért jó az, ha egy civil kezdeményezés mögött egy jogi személy, egy bíróságon bejegyzett szervezet áll - teszik fel sokan joggal a kérdést. A válasz nem is olyan egyszerű.

Egy közösségi kezdeményezés komolyságát növeli, ha azt a benne résztvevők szervezett keretek között teszik. A kereteket adja az alapszabály. Itt rögzítjük a tagok jogait, a szervezet célját - mindezeket közgyűlési jóváhagyással. Nem mindegy, egy adott kezdeményezés milyen irányba halad - ezt egy egyesületben a tagok határozzák meg, úgy az alapszabályban, mint ahogy később a működés során is. A közösség céljainak megvalósításához általában pénz is kell, aminek kezeléséhez megint csak kell valamiféle jogi forma. Enélkül a közösség nem fogadhat adományokat, nem indulhat pályázatokon, nem szállhat versenybe az 1% kampányban. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az elkötelezettséget, a közösséghez tartozást mennyire erősíti az, ha ahhoz az aláírásunkat is adjuk. Nem kérdés, kell az egyesületi forma, a közösség erejét pedig legjobban a tagság mérete mutatja meg. Nem meglepő, ha sok döntéshozó ez alapján áll az egyik vagy a másik ügy mellé.

alapszabály

Ma bátran kijelenthetjük, hogy több százan vagyunk, akik támogatjuk a városligeti futópálya ügyét, hiszen csak a Facebook csoportnak 564 tagja van. Fontos azonban, hogy az egyesületi tagság is növekedjen. Ezért ha Te is úgy gondolod, hogy szeretnél részt venni a döntésekben, azok közé akarsz tartozni akik elsők között léphetnek majd a futópályára büszkén azzal a tudattal, hogy annak létrejöttéért ők is tettek valamit, akkor csatlakozz! Töltsd ki a Belépési nyilatkozatot, és hozd magaddal egy zseblámpás futásra, vagy küldd el postán az egyesület székhelyére. Legyél Te is részese valami jónak!

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés