Eseménynaptár
« < Augusztus 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. augusztus 22., csütörtök

Menyhért és Mirjam napja van

Több, mint futás: program!

A novemberi zseblámpás futással kezdetét vette a Ligetkör számára a téli szezon. Jól mutatta ezt, hogy a szép létszámban megjelent futók mind alaposan felöltözve vágtak neki a kilométereknek. Volt azonban más újdonsága is az e havi eseményünknek: ez már több volt, mint egyszerűen egy közös futás, közös programmá vált, ami közben futottunk is egy jót.

Mindjárt az elején egyértelmű volt, van bennünk három közös dolog: mindannyian szeretjük a Városligetet, mindannyian szeretünk futni, és mindannyian szeretnénk ha jobb lenne a Városligetben futni. Az apropó ezúttal is az volt, hogy több helyen hiányzik a közvilágítás, így ennek hiányában ősztől este 6 után már csak a bátrak járnak ide futni.

Reménykedünk azonban, hogy lesz ez még máshogy, és a reményünk nem is alaptalan. A novemberi zseblámpás futás résztvevői hallhatták, hogy a Fővárosnál megkezdődött a városligeti futópálya tervezése, és ezzel kapcsolatban kikérték a Ligetkör egyesület véleményét is. Erről majd egy külön írásban bővebben is lesz szó, azonban a zseblámpás futás résztvevői már most megismerhették a tervezett nyomvonalat - erre vezetett az első kör. Természetesen néhány méter után kialakultak a klikkek, kisebb csoportok, ahol világmegváltó beszélgetésekbe vagy egyszerűen csak futóélmények megosztásába kezdtek a résztvevők.

Ezúttal is volt aki egy, volt aki kettő, volt aki három kört vállalt. Ahogy egyre kevesebben köröztek a Ligetben, úgy nőtt a tömeg a Közlekedési Múzeum előtt. Angelika ötlete és lelkes közreműködése ott tartotta a sportolókat, hiszen mindenkinek jól esett egy pohár meleg tea a nap végén. Ez nem egyszerűen csak egy futás volt, hanem demonstráció egy közös célért, egy kellemes együttlét, egy közös teázás - egy szóval egy jó program!

Aki képeket szeretne nézegetni, talál még Háry Péter fotóiból a képekre kattintva. Aki szeretne csatlakozni a Ligetkör Egyesülethez, látogasson el a Kapcsolat menüpontba, ahol megtalálja az Alapszabályt és a Belépési nyilatkozatot. Ne feledjétek, december első hétfőjén újra zseblámpás futás a Városligetben!

 

Novemberi zseblámpás futás

Zavar, hogy este 6 után már csak sötétben botorkálva kocoghatsz a Városligeti körúton? Szeretnéd Te is, hogy legyen futópálya a Városligetben? Csatlakozz a Ligetkörhöz, és tarts velünk egy hangulatos zseblámpás futáson!

Ahogyan az már megszokott, novemberben sem maradhat el a szokásos közös futás. Most is hétfőn találkozunk, de a korábbi sötétedésre tekintettel egy órával korábban, 20.00-kor kezdjük el róni a kilométereket. Lassú, laza futással bejárjuk egy 3 km-es körben a legsötétebb ligeti ösvényeket, és akinek ez nem elég, könnyen talál társat egy második, harmadik körhöz is.

A legutóbbi közgyűlésünkön vendégünk volt Danada Judit, a Főpolgármesteri Hivatal Sport Osztály osztályvezetője és Réti Attila projektvezető, akik a tervezett városligeti futókörről tartottak tájékoztatást. Gyere el a zseblámpás futásra, és a Ligetkör egyesület tagjaitól első kézből értesülhetsz a városligeti futópálya megvalósulásának esélyeiről. Találkozzunk november 7-én este 8-kor a Közlekedés Múzeum előtt!

 

Szavazás: Milyen borítást kapjon a városligeti futópálya?

A városligeti futópálya előkészítése elkezdődött. Ezt is megértük. Büszkék vagyunk rá, hogy a tervezésnél kikérték a Ligetkör véleményét is. Ha szeretnél Te is beleszólni a döntésbe, látogass el az egyesület Facebook csoport oldalára, és szavazz! Műanyag? Természetes? Salak?

"A természetes burkolatok és a salak nyáron nagyon bekeményednek, salakon nagy por lehet ha szétfújja a szél. Esőben nagyon sáros lesz, és a hó sem tesz jót neki - a rekortánt könnyebb tisztán tartani, télen-nyáron jól használható ha jól megépítik. Az aszfalt meg nagyon kemény, úgyhogy az kizárva szerintem." - kaptunk egy hozzászólást a Facebookon. Jól gondoljátok meg a döntést! Ha szeretnétek kicsit jobban elmélyedni a témában szavazás előtt, találtok néhány hasznos linket a szavazásnál.

A jelenlegi állapotról, a megvalósulás esélyeiről első kézből kaphat tájékoztatást mindenki, aki ellátogat az október 19-i közgyűlésünkre, mely 19.30-kor kezdődik a Thököly út és a Stefánia sarkán található Stefánia Pizzériában.

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés